Luova100 kirjamessuilla Turussa ja Helsingissä

Alkaa: 25.9.2017

Päättyy: 31.10.2018

 

Miten luova ala muuttuu? Mikä on tekijänoikeuksien merkitys tulevaisuudessa? Millaisia taitoja tulevaisuudessa tarvitaan?

 

Luova100 tuo asiantuntijat ja luovan alan tekijät yhteen Turun ja Helsingin kirjamessuilla keskustelemaan aiheesta ”Taitelijan tontti muutoksessa.” Keskustelutilaisuus käsittelee luovan työn muutosta, tulevaisuutta ja tekijänoikeuksien merkitystä muutoksessa. Tilaisuuden tarkoituksena on innoittaa koko Suomi ja luova ala pohtimaan, miten kulttuuri voi tulevaisuudessa olla elinvoimainen ja toimia tärkeänä osana Suomena taloutta.

 

Turun kirjamessuilla perjantaina 6.10.2017 kello 15.00 keskustelevat kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta, Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen koulutuspäällikkö Leena Jokinen sekä kirjailija Juha-Pekka Koskinen. Tilaisuuden juontaa Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri Ulla Järvi.

Helsingin kirjamessuilla lauantaina 28.10.2017 kello 11.30 keskustelijoina ovat kulttuuriministeri Sampo Terho, tulevaisuustutkija Ilkka Halava, professori Nando Malmelin sekä kirjailija Jenni Pääskysaari. Tilaisuuden juontaa Kopioston toimitusjohtaja Valtteri Niiranen. 

Tervetuloa kuuntelemaan ajatuksia tulevaisuudesta!

 

Aiheesta voi lukea lisää:

Luova talous ja aineettoman arvon luominen kasvun kärjiksi – Luovat alat Suomen talouden ja työllisyyden vahvistajina -työryhmän raportti. 2017. Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisuja 2017:18.